Nieuws

Workshops scholen 2019

May 21, 2019

Afgelopen twee weken zijn we weer begonnen met de school workshops,  de workshops bestaan uit 3 onderdelen namelijk vuur maken zonder aansteker, water zuiveren en plantenleer waarbij we een wandeling door het bos maken, planten plukken en leren over welke planten eetbaar zijn en welke niet, medicinalen en nog veel meer.

We sluiten de workshops af met een kruidenthee die je zelf hebt geplukt.

Wil je als school of als leerkracht ook een keer met je klas bij ons op bezoek komen om meer te leren over natuureducatie en bushcraft dan ben je welkom.

Je kunt je aanmelden voor deze workshops bij Stichting Stad en Natuur Almere.

Al 10 jaar betrekt Stad & Natuur Almeerders bij hun groene en duurzame leefomgeving.

Een bezuiniging van 100.000 euro leidt zeker tot sluiting van locaties en stopzetten van activiteiten.

Dat is geen goed plan! Want iedereen moet de natuur van Almere dichtbij huis kunnen ontdekken en beleven.

Stad en Natuur regelt voor ons de workshops voor scholen en het is natuurlijk belangrijk dat dat door gaat in de toekomst, dus klik op de headline en  teken de petitie, steun ons en stad en natuur zodat iedereen kan genieten van natuureducatie .

8 jarig bestaan PolderBushcraft

Ons 8 jarig bestaan hebben we gevierd bij onze Tipi op de Natuurcamping de Kemphaan, we willen iedereen bedanken die daar aanwezig is geweest het was erg gezellig.

Er zijn connecties gemaakt en nieuwe plannen bedacht voor de aankomende jaren.

Zonder jullie hulp had PolderBushcraft niet geweest wat het vandaag is, we moeten het samen doen en zullen ook samen verder gaan.

Speciale dank aan Stichting Stad en Natuur Almere die van het begin af aan ons altijd gesteund heeft en achter de schermen heel veel werk verricht.

Ook zijn we erg blij met de samenwerking van Staatsbosbeheer, zonder jullie hadden wij geen plek om mensen daadwerkelijk naar buiten te krijgen en kijken uit naar de nieuwe mogelijkheden die voor ons liggen.

1 / 2

Please reload

7482A0EB-9EA7-45D3-A778-354AECC24ADB.JPG